bugetul.ro: Absolvent de Stanford și Harvard critică aspru noua măsură PSD: „Proiectul pedepsește toți antreprenorii din cauza câtorva hoți!” - Sebastian Burduja

bugetul.ro: Absolvent de Stanford și Harvard critică aspru noua măsură PSD: „Proiectul pedepsește toți antreprenorii din cauza câtorva hoți!”

bugetul.ro: Absolvent de Stanford și Harvard critică aspru noua măsură PSD: „Proiectul pedepsește toți antreprenorii din cauza câtorva hoți!”

tianu100De la 1 ianuarie 2018 fiecare firmă va fi obligată să-și deschidă un cont separat de TVA, diferit de contul curent.  Astfel pe fiecare factură emisă vor fi menționate două conturi și se vor face practic două plăți. Este o nouă măsură cu care a venit Guvernul Tudose, dar care a supărat deja mediul de business din România.

Majoritatea critică decizia PSD pentru că susțin că ANAF nu are capacitatea să gestioneze acest proiect și se tem că nu-și vor recupera banii la timp și își vor bloca practic afacerile.

Sebastian Burduja, liderul PACT, singurul român care a absolvit Universitatea Stanford cu triplă specializare în Politică, Economie și Sociologie, fiind printre cei mai buni 15% studenți ai prestigioasei instituții, crtică aspru măsura luată de PSD.

Burduja a fost apreciat și de Harvard Business School, unde a absolvit în paralel două programe de masterat. S-a distins în 2009 și 2010 prin rezultate academice deosebite, inclusiv distincțiile „First Year Honors” and „Second Year Honors”, acordată celor mai buni studenți la Harvard Business School.

Iată ce spune acesta, care deși a candidat pentru un post de deputat în Neamț, nu a reușit să ajungă în Parlament. În schimb, foarte multe personaje certate pe viață cu școală încasează 10.000 de euro lunar pentru a ridica mână și vota legi pe care nu le înțeleg.

„Plata defalcata a TVA este o noua idee creață a coaliției PSD-ALDE, care devine expertă în bulversarea mediului economic românesc prin măsuri scoase din joben, fără consultări riguroase cu mediul de afaceri și fără respectarea unui principiu de bază: nu există investiții fara predictibilitate. Proiectul pedepsește toți antreprenorii onești pentru că există în sistem și câțiva hoți, aplicând același tratament tuturor.

Este oarecum aceeași gândire întâlnită și în cazul introducerii celebrului formular 088. Costurile impunerii plății defalcate a TVA vor fi resimțite mai ales de IMM-uri, care se vor confrunta cu dificultăți de gestionare a cash flow-ului, amenzi drastice pentru orice eroare (chiar fara intenție), costuri mărite cu anumite comisioane bancare și operațiuni contabile și o tot mai gravă percepție că în România nu se pot face afaceri din cauza unui stat mare, incompetent, agresiv și obtuz.

Guvernanții noștri ar trebui să înțeleagă că înainte de a se ambiționa să ne facă „bine” prin tot felul de ordonanțe, ar trebui să nu ne mai facă rău. Pentru asta însă ar trebui să avem în funcții de decizie și oameni care înțeleg ce înseamnă să ridici o afacere onestă în România”, a spus Sebastian Burduja pentru bugetul.ro.

Fii primul care comentează

Vă rugăm să vă verificaţi email-ul pentru a vă activa contul.