Adevărul.ro: Sebastian Burduja, liderul studenţilor din străinătate - Sebastian 'Tianu' Burduja

Adevărul.ro: Sebastian Burduja, liderul studenţilor din străinătate

Adevărul.ro: Sebastian Burduja, liderul studenţilor din străinătate

ti 6

Tânărul în vârstă de 25 de ani conduce Liga Studenţilor Românilor din Străinătate (LSRS), organizaţie formată din zeci de mii de studenţi români care studiază în toate colţurile lumii. Organizaţia studenţească se adresează studenţilor, absolvenţilor, dar şi tinerilor dornici să plece la studii la universităţi de prestigiu de pe toate continentele. "Îi reprezentăm în drepturi, le oferim consiliere juridică, prin intermediul voluntarilor noştri specializaţi în domeniul avocaturii. Avem 23 de filiale aproape peste tot în lume", a spus Sebastian.

LSRS, premiată la gală

De curând, studenţii din străinătate au organizat la Palatul Parlamentului, Gala Ligii Studenţilor Români din Străinătate, eveniment aflat la cea de-a doua ediţie, unde au fost premiaţi cei mai buni studenţi din Europa, din America şi din lume.

"LSRS a primit la gală o medalie bătută în aur înfăţişând chipul poetului naţional Mihai Eminescu, prima de acest fel pe care o primește o organizație din România, din partea Ligii Culturale pentru Unitatea Românilor de Pretutindeni", a mai spus tânărul.

Caravana din şcoli te învaţă cum să pleci la studii

Unul dintre cele mai recente proiecte ale ligii, în care Sebastian este activ implicat, presupune promovarea în licee a modalităţii de aplicare la studii la universităţi din străinătate. "Mergem în special la clasele a XI-a, pentru că, de regulă, de atunci trebuie să înceapă pregătirile pentru aplicaţie. Îi învăţăm cum trebuie să arate eseul de admitere şi unde este cel mai indicat să meargă pentru o recomandare", a explicat Sebastian.

"România are nevoie de oameni valoroşi"

Tânărul consideră că a studia în străinătate este o oportunitate, mai ales în domenii ca cercetarea, fiindcă în România sunt investiţi prea puţini bani pentru a face performanţe. "Deşi consider că este important să înveţi peste hotare, încurajez întoarcerea în ţară după absolvire, mai ales în domenii unde se fac investiţii şi în ţară. România are nevoie de oameni valoroşi, şi foarte mulţi dintre absolvenţii de studii din afară se încadrează în această categorie", e de părere Sebastian. El studiază în prezent la universitatea Harvard din SUA două programe de masterat, dar peste trei ani se va întoarce în ţară pentru a lucra în sectorul privat. "Spaţiul românesc nu se compară cu nimic. Carieră poţi face oriunde în lume, iar eu sunt foarte legat de România, de familia mea de aici", a mai spus Sebastian.

Articol publicat în Adevărul.ro

Continuarea articolului: Sebastian Burduja, liderul studenţilor din străinătate

Fii primul care comentează

Vă rugăm să vă verificaţi email-ul pentru a vă activa contul.