Burduja e supărat! Nu poate prinde peştele cel mare în insula Belina! - Sebastian Burduja

vestea.net: Burduja e supărat! Nu poate prinde peştele cel mare în insula Belina!

vestea.net: Burduja e supărat! Nu poate prinde peştele cel mare în insula Belina!

belina.pesteleSebastian Burduja şi colegii săi de la PACT sunt probabil supăraţi după ce speranţele lor de a pescui peştele cel mare în iazul de pe Insula Belina s-au năruit. PACT solicitase CJ Teleorman – după ce Liviu Dragnea declarase că oricine poate merge la prins peşte în respectiva insulă – să-i permită organizarea unui concurs numit „Prinde peştele cel mare”.

Răspunsurile primite însă de la CJ Teleorman şi de la firma Tel Drum au arătat că lucrurile stau cu totul altfel. Mai jos comunicatul PACT şi răspunsurile respective:

PACT / Comunicat de presă / 12 octombrie 2017 

Liviu Dragnea a minţit. Consiliul Judeţean Teleorman confirmă: Nu se poate pescui pe Insula Belina fără acordul Tel Drum. Tel Drum: Nu vă putem pune la dispoziţie balta Belina

 În urmă cu două săptămâni, PACT a anunţat că doreşte să se implice în valorificarea potenţialului turistic al insulei Belina, identificat de Guvernul PSD şi Consiliul Judeţean Teleorman şi a iniţiat astfel demersurile pentru ca pe 15 octombrie, între orele 10 şi 17, să organizeze acolo concursul “Prinde peştele cel mare”.

În acest sens, PACT s-a adresat la Consiliul Judeţean Teleorman pentru a obţine un răspuns privitor la posibilitatea de a organiza concursul pe Insula Belina.

Poziţia oficială a Consiliului Judeţean Teleorman (vezi Anexa 1) contravine declaraţiilor domnului Liviu Dragnea, care a susţinut că pe Insula Belina accesul este liber pentru toţi cetăţenii care doresc să se bucure de această resursă naturală (afirmaţie făcută inclusiv în cadrul unei emisiuni de televiziune la postul Antena 3, link aici, de la minutul 10:41).

Ulterior, PACT s-a adresat companiei SC TEL DRUM SA, care ne-a transmis că nu ne poate pune la dispoziţie balta Belina pentru concursul de pescuit sportiv (vezi Anexa 2).

Aşadar, transferul dinspre domeniul public spre domeniul public, aşa cum invoca domnul Dragnea, înseamnă de fapt un transfer dinspre public spre privat.

PACT va continua eforturile de organizare a concursului de pescuit “Prindem Peştele cel Mare”. Preicizăm că vom face tot posibilul ca acest concurs să se desfăşoare, chiar dacă, în final, va trebui să pescuim la copcă.

Dezideratul PACT este că Peştii cei mari trebuie prinşi, atât pe baltă, cât şi în justiţie.

Articol publicat pe Vestea.net

Fii primul care comentează

Vă rugăm să vă verificaţi email-ul pentru a vă activa contul.