CAESAR - Sebastian Burduja

CAESAR.

CAESAR.

Am lansat proiectul CAESAR (Centrul pentru Acces la Expertiza Studenților și Absolvenților Români) în 2011, sub umbrela LSRS. Între timp, CAESAR a devenit o Fundație de sine stătătoare: comunitate globală de peste 3.000 de experți tineri și consacrați, laborator de idei și platformă de acțiune civică la nivel local, regional și național. Echipa CAESAR reunește mai bine de 200 de voluntari, oameni minunați care pun suflet pentru o viziune proprie: România în 3D -- România democratică, dezvoltată și demnă. Tot CAESAR este și inițiator al campaniei i74 „Parlament pentru cetățeni”, prima inițiativă cetățenească ce vizează consolidarea democrației românești, dar și a altor proiecte majore: Forumul CAESAR, SMART Diaspora 2020+, Campania „Cine votează contează” etc. În 2018, am făcut parte din două proiecte importante pentru sprijinirea întoarcerii acasă a românilor din străinătate, prin fonduri europene nerambursabile de câte 40.000 EUR pentru românii din diaspora care și-au deschis afaceri în țară. Mai multe despre CAESAR aici.

În fine, proiectul de suflet se numește Capsula Timpului „România 2118”. Am reunit cu prilejul Centenarului 200 de personalități ale vieții publice din țară, de la mari actori și sportivi la jurnaliști și antreprenori. Le-am păstrat gândurile într-o capsulă a timpului, o sferă din bronz care poate fi admirată la Alba Iulia, în șanțurile Cetății Alba Carolina. Scrisorile către viitor se vor deschide pe 1 Decembrie 2118. Din fiecare am inclus un scurt fragment, împreună cu biografia autorului, pe site-ul oficial al proiectului: www.romania2118.eu.

La 1 Decembrie 2018 am lăsat pe o piatră, la Capsula Timpului de la Alba Iulia, cetatea sufletului românesc, următoarele rânduri despre România, așa cum o văd și mai ales așa cum o simt eu: „Coloana fără sfârşit a neamului nostru se ridică peste secole drept din pământul frământat de palme crăpate şi nu se opreşte până nu străpunge cerul, proptindu-l, ca să nu mai cadă peste noi. Atunci vom fi liberi.”