QMagazine: Ce vor tinerii PACT? - Sebastian 'Tianu' Burduja

QMagazine: Ce vor tinerii PACT?

QMagazine: Ce vor tinerii PACT?

lans

„Suntem conștienți că nu suntem lideri providențiali, ci vrem să lucrăm cu cetățenii pentru ca România să devină țara în care să ne fie drag să rămânem. Am văzut peste 300 de localități în ultimii trei ani. A fost un adevărat privilegiu! Ce am observat la firul ierbii a fost dorința oamenilor de a vedea că cei pe care îi aleg sunt puși pe treabă în interesul cetățenilor”, a declarat Sebastian Burduja.

„România are o șansă în ciuda scepticismului și a diverselor manipulări prezente în spațiul public, prin implicarea cetățenilor”, consideră Cosmin Drăgoi. De aceea, a continuat Drăgoi, credem că „presa are o responsabilitate față de cei pe care-i informează zi de zi”.

„Sunt milioane de români care iau drumul străinătății și-l iau, vă pot spune din experiență proprie, de nevoie, pentru că au o oportunitate mai bună acolo, fie că e vorba de studii, fie că sunt acolo pentru a câștiga o pâine. Când o țară își pierde oamenii e trist! Când o țară poate să atragă oameni, inclusiv de alte naționalități, care vin aici pentru oportunități, acesta e un semn bun. Noi vrem ca România să devină țară în care rămânem cu drag și țara în care copii noștri rămân cu drag”, a subliniat Sebastian Burduja, pentru Q Magazine.

Cea mai importantă resursă a unei țări sunt oamenii

Pentru Cristina Moldovan, implicarea în viața cetății se face în primul rând prin voluntariat și activism civic. „La baza întregii mele activități stă voluntariatul. Iar dacă cineva m-ar întreba «ce te face fericit?» i-aș răspunde simplu, să dau ceva înapoi României”.

Deocamdată, ca partid politic nu sunt înregistrați la Tribunalul București, dar sunt prezenți în 30 de județe, având peste 500 de membri. Se vor prezenta cu candidați la alegerile locale din acest an în acele localități unde se vor implica foarte multe persoane în programul pe care ei îl propun. „Dați o șansă acestui PACT și lăsați ca timpul să-și spună cuvântul”, a subliniat Alexandru Lazăr. „În perioada următoare ne veți vedea prin prezenți la diverse evenimente din țară unde vom încerca să punem teme pe agenda publică dar și să oferim soluții. O altă componentă a prezenței noastre va fi în social-media și vom participa la toate dezbaterile unde vom fi invitați. Credem că fără orgolii trebuie să participăm la o schimbare la nivelul discursului public pentru ca România să fie redată cetățenilor ei”, a subliniat Sebastian Burduja.

În ce privește finanțarea partidului ea provine integral din sprijinul membrilor, fiecare contribuind după putința sa. În momentul de față considerăm că „o cotizație cu o sumă fixă nu trebuie să fie o barieră pentru oamenii ce vor să se implice”. Totodată au pus accentul pe transparență asigurând că atât CV-urile cât și sursele de finanțare ale partidului vor fi publice. Sprijinul din diaspora constă foarte mult în experiența acumulată la studii. Cu toate acestea, jumătate din membrii PACT sunt din țară, cu studii făcute în România.

Pentru Sebastian Burduja problema principală a României e cea legată de copii. „Nu putem negocia viitorul nostru. În acest sens educația este prioritară pentru noi. Începând de la avizele de funcționare a școlilor – îndeosebi cele din mediul rural, continuând cu modificarea programei școlare pentru ca școala să fie adaptată provocărilor viitorului, educația este fundamentală în viziunea noastră pe termen lung. Iar o educație juridică i-ar ajuta foarte mult pe tineri să-și cunoască drepturile și îndatoririle de cetățeni ai României. De asemenea, stimularea cadrelor didactice să meargă în zonele rurale este un factor important în educația viitoarelor generații”. Alte priorități ale PACT sunt sănătatea, infrastructura și reforma administrației publice pentru ca România să devină un stat eficient pentru cetățenii ei.

„Oamenii cu pixul în mână” adică factorul decizional din diverse instituții au o putere mare în România. „Ne aflăm într-un moment periculos al politicii din România deoarece actuala clasă politică are o credibilitate scăzută în fața cetățenilor. Ne dorim ca lipsa de opțiuni să nu se perpetueze, inclusiv prin alegeri într-un singur tur de scrutin, ci oamenii să aibă de unde alege. Iar noi vrem să oferim românilor posibilitatea de a alege altceva”, a conchis Sebastian Burduja.

Articol apărut în revista QMagazine: Ce vor liderii PACT? 

Fii primul care comentează

Vă rugăm să vă verificaţi email-ul pentru a vă activa contul.