scoalaedu.ro: Cum văd tinerii de elită România viitorului - Sebastian 'Tianu' Burduja

scoalaedu.ro: Cum văd tinerii de elită România viitorului

scoalaedu.ro: Cum văd tinerii de elită România viitorului

r

Institutul Bancar Român a fost recent gazda Forumului România Jună, eveniment organizat de Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS), partener al SC Edu-Tim Consultanţă Europeană. Circa 250 de experţi au schiţat, timp de câteva zile, posibile direcţii pentru evoluţia României, în mai multe domenii de importanţă majoră pentru societate. În septembrie, rapoartele finale ale grupurilor de expertiză vor fi supuse dezbaterii publice şi sintetizate ulterior într-un document ce va reprezenta direcţiile de dezvoltare pe care tinerii români le doresc în intervalul 2011-2030.

Proiectul CAESAR, pentru studenţi şi absolvenţi

La finalul celor trei zile ale forumului, grupurile de expertiză s-au reunit în Aula Institutului Bancar Român, pentru prezentarea concluziilor prin intermediul cărora va fi formulată o posibilă viziune pentru dezvoltarea României în următorii 30 de ani. „Dorim ca rezultatul forumului să fie o platformă deschisă de idei viabile pentru o Românie democratică, meritocratică, parte a Uniunii Europene“, a declarat liderul LSRS, Sebastian Burduja. Ca răspuns la numeroasele discuţii referitoare la continuarea forumului a fost prezentat Centrul pentru Acces la Expertiza Studenţilor şi Absolvenţilor Români (CAESAR). Pe termen scurt, prin CAESAR va fi asigurată o platformă de comunicare între participanţii la eveniment, astfel încât discuţiile să fie transformate în proiecte. Un exemplu în acest sens este grupul de expertiză Tehnologie şi Antreprenoriat, care a pus deja bazele unui proiect care vizează promovarea antreprenoriatului în rândul liceenilor.

Personalităţi, distinse cu medalii

La evenimentul de la Institutul Bancar Român a participat Mugur Constantin Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), căruia LSRS i-a oferit o medalie pentru împlinirea a 40 de ani de activitate în domeniul financiar-bancar.

De asemenea au fost distinşi cu medalii „Putna 140 de ani de la Primul Congres al Studenţilor Români de Pretutindeni“, pentru sprijinul acordat LSRS, generalul Marin Dragnea, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război, Justin Capră, inventator de renume mondial, Excelenţa Sa Ambasador Sergiu Celac, academicianul Eugen Simion, Aurel Weiner, preşedinte al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, Gabriela Szabo şi Petru Rareş, preşedintele Institutului Bancar Român. La forum au participat reprezentanţi ai Partidei Rromilor şi ai altor minorităţi din România. La sfârşitul forumului, preşedintele LSRS, Sebastian Burduja, membrii organizaţiei şi partenerii evenimentului au plecat în pelerinaj la Mănăstirea Putna, unde au comemorat 140 de ani de la Primul Congres al Studenţilor Români de Pretutindeni.

Continuarea articolului: Cum văd tinerii de elită România viitorului

Fii primul care comentează

Vă rugăm să vă verificaţi email-ul pentru a vă activa contul.