Epoch Times Romania: Noii rivali ai vechilor partide: invitaţie să-şi unească forţele pentru parlamentare - Sebastian 'Tianu' Burduja

Epoch Times Romania: Noii rivali ai vechilor partide: invitaţie să-şi unească forţele pentru parlamentare

Epoch Times Romania: Noii rivali ai vechilor partide: invitaţie să-şi unească forţele pentru parlamentare

alianta

Partidul condus de Sebastian Burduja - Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor - a făcut un apel la unitate în contextul viitoarelor alegeri parlamentare către toate politice noi din România. Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor (PACT) face un apel la unitate către toate formaţiunile politice care au drept scop declarat reforma în politica ţării noastre şi a aparatului administrativ din România, în baza unor principii şi valori comun asumate. 

"Ne dorim unitatea egală a forţelor politice noi care şi-au spus cuvântul la locale, pentru participarea într-o alianţă transparentă şi echilibrată la alegerile parlamentare. O astfel de unitate se poate asuma doar de pe picior de egalitate, între toţi partenerii", a subliniat PACT.

În acest sens, partidul lui Sebastian Burduja a trimis o scrisoare deschisă către toate forţele politice noi din România, intitulată "O alianţă responsabilă prin egalitate". Vă prezentăm mai jos textul documentului citat:

O alianţă responsabilă prin egalitate

"În contextul ultimilor ani în care civismul a început să se audă din ce în ce mai mult şi mai asumat, mai responsabil. Urmare a alegerilor de la nivel local de anul acesta şi a rezultatelor deloc edificatoare pentru întreaga Românie, în ansamblul său, şi a pericolului repetării acestor rezultate la alegerile parlamentare din toamnă.

Ţinând cont de situaţia gravă cu care se confruntă partidele vechi şi nereformate, decimate de arestări şi puneri sub acuzaţii în justiţie, începând de la conducere, parlamentari, până la aleşii locali şi simpli membri de partid,

Dar, mai important pentru fiecare dintre noi, pentru fiecare cetăţean,

Observând pericolul economic ce pândeşte prin instabilitate şi inconsistenţă ţara noastră, prin neabsorbţie de fonduri europene, printr-un climat politico-economic deloc responsabil şi determinând nesiguranţa investitorilor,

Şi dată fiind lipsa totală de încredere a populaţiei şi a partenerilor internaţionali în actuala clasă politică,

Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor face un apel la unitate către toate formaţiunile politice care au drept scop declarat reforma în politica ţării noastre şi a aparatului administrativ din România,

În baza unor principii şi valori comun asumate,

Prin responsabilitate,

Pe baze egale.

Ne dorim unitatea egală a forţelor politice noi care şi-au spus cuvântul la locale, pentru participarea într-o alianţă transparentă şi echilibrată la alegerile parlamentare.

O astfel de unitate se poate asuma doar de pe picior de egalitate, între toţi partenerii.

Am avut şi încă avem numeroasele discuţii pe tema alianţelor între partidele noi de pe scena politică.

Astfel am constatat că principalul obstacol care ar periclita o astfel de alianţă este dorinţa unor formaţiuni de a se poziţiona mai bine decât ceilalţi potenţiali parteneri. Fiecare partid a încercat să se "vândă" mai scump, să reclame întâietate, atitudine care a dus la tergiversarea dialogului, deloc constructiv.

PACT crede cu tărie în puterea pe care o avem împreună.

Credem că doar adunând laolaltă toate forţele noastre, ale celor ce doresc schimbarea din rădăcini a politicii româneşti, avem o şansă reală de a atinge un asemenea scop ambiţios.

Dar, pentru a putea realiza o alianţă naţională în acest sens, este nevoie să pornim cu toţii împreună, ca partide egale.

Articol publicat în Epoch Times Romania

Continuare articol: Noii rivali ai vechilor partide: invitaţie să-şi unească forţele pentru parlamentare

Fii primul care comentează

Vă rugăm să vă verificaţi email-ul pentru a vă activa contul.