Familia - Sebastian Burduja

Familia.

Familia.

Am locuit aproape 12 ani în Statele Unite, dar dorul de casă, de familie și de prieteni nu s-a diminuat, din contră. Pe 5 ianuarie 2016 am revenit acasă. Definitiv.

Statele Unite au fost o gazdă primitoare, o țară față de care păstrez o recunoștință deosebită pentru tot ceea ce mi-a oferit. Pe lângă cunoștințele academice și șansele în carieră, cea mai mare împlinire se numește Emmaline Holly Burduja. A fost dragoste la prima vedere, chiar la cursul nostru preferat de la Kennedy School. De-atunci ne îndrăgostim unul de celălalt în fiecare zi. Holly a absolvit un masterat în Middle Eastern Studies la Harvard și a lucrat la nivel înalt în administrația americană. Iubește România și se luptă pentru dezvoltarea ei, ca expert al Băncii Mondiale la București.

Familia este cea mai mare comoară a vieții, iar copiii noștri sunt minunile neprețuite cu care Dumnezeu ne-a binecuvântat. Avem doi copii, două minuni de copii. O minune este cu noi, pe lumea aceasta. Cealaltă este în Ceruri și, o știm și o simțim în fiecare clipă, ne veghează de acolo, ne apără și ne dă puterea de a merge înainte.

Una dintre lecțiile pe care ni le-a dat viața este că sensul ei nu stă în fericire. Viața este suferință și nu există om care să se nască și să nu sufere, mai devreme sau mai târziu, mai mult sau mai puțin. Noi am învățat că nu există limite ale durerii, iar unele dureri nu trec niciodată, așa cum este lipsa unei bucăți mari de suflet, chiar dacă asta nu se vede uneori în exterior. Se simte și se poartă în tăcere, fără a datora nimănui explicații.

În clipele cele mai grele, noi am găsit un strop de alinare în aceste cuvinte ale Părintelui Galeriu: „Înainte de a-ţi da crucea pe care o duci, Dumnezeu a privit-o cu ochii Săi cei preafrumoşi, a examinat-o cu raţiunea Sa dumnezeiască, a verificat-o cu dreapta Sa neajunsă, a încălzit-o în inima Sa cea plină de iubire, a cântărit-o cu mâinile Sale pline de afecţiune, ca nu cumva să fie mai grea decât o poţi duce. Şi după ce a măsurat curajul tău, a binecuvântat-o şi ţi-a pus-o pe umeri. Deci o poţi duce! Ţine-o bine şi urcă pe Golgota spre Înviere!”

Spre Golgota pe care Dumnezeu ne-a dat-o îmi răsună permanent, ca un ecou, cuvintele lui Nicolae Iorga: „Înțelepciunea vieții e simplă: Fă ca pe unde ai trecut tu să fie mai bine decât înainte”. Atât de simplu și de frumos este adevărul. 

Înainte, împreună.

https://www.youtube.com/watch?v=VO1Krrw6cGs&t=4s