webpr.ro: Gala Studentilor Romani din Strainatate - Sebastian 'Tianu' Burduja

webpr.ro: Gala Studentilor Romani din Strainatate

webpr.ro: Gala Studentilor Romani din Strainatate

re

Bucuresti, 6 ianuarie 2010. Cu ocazia primului an de activitate, Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS)  a organizat astazi un eveniment dedicat promovarii excelentei academice si consolidarii comunitatii studentilor romani din strainatate.

Cu acest prilej, peste 300 de participanti, studenti si absolventi romani, membri LSRS din peste 20 de tari, au participat la Adunarea Generala a Ligii Studentilor Romani din Strainatate. In cadrul acestei sedinte s-a prezentat Raportul de Activitate al LSRS si s-au dezbatut o serie de subiecte importante de ordin intern.

De asemenea, in cadrul evenimentului a avut loc Gala LSRS, care a debutat cu prezentarea organizatiei si a continuat cu discursurile invitatilor de onoare. Printre personalitatile prezente care si-au manifestat entuziasmul si sprijinul se numara: dl. Mircea Geoana, Presedintele  Senatului Romaniei; dl. Iulian Fota, Cosilier prezidential; Alteta sa Regala, Principele Radu, Principe al Romaniei; dl. Ionel Haiduc, Presedinte al Academiei Romane; Cristian Adomnitei, fost ministru al MECI; dl. Andrei Caramitru, Managing Partner McKinsey Romania; dl. Marian Stas, Presedinte al Fundatiei Codecs si dna. Tincuta Baltag, Presedinte al Fundatiei Dinu Patriciu.  Acestia, impreuna cu alte personalitati marcante ale vietii culturale, sociale si politice romanesti si-au manifestat prin prezenta la Gala Studentilor Romani din Strainatate sprijinul activ pentru initiativele LSRS.  

La nivel colectiv, aceasta Gala reprezinta un pas inainte pentru misiunea asumata de Liga Studentilor Romani din Strainatate: consolidarea unei identitati aparte pentru comunitatea tinerilor romani de peste hotare si constientizarea rolului pe care aceasta o poate avea in dezvoltarea Romaniei de maine. Opinia noastra este ca, in absenta intoarcerii acasa a absolventilor romani din strainatate, modernizarea Romaniei risca sa ramana un proces marcat de ezitari si de oscilatii permanente intre speranta si deziluzie”, a declarat Sebastian Burduja, Presedinte LSRS. 

Continuarea articolului: Gala Studentilor Romani din Strainatate

Fii primul care comentează

Vă rugăm să vă verificaţi email-ul pentru a vă activa contul.