În plan profesional, am lucrat ani de zile pe proiecte de dezvoltare în sectorul privat, la o importantă firmă de consultanță, și la Banca Mondială. - Sebastian Burduja

În plan profesional, am lucrat ani de zile pe proiecte de dezvoltare în sectorul privat, la o importantă firmă de consultanță, și la Banca Mondială.

În plan profesional, am lucrat ani de zile pe proiecte de dezvoltare în sectorul privat, la o importantă firmă de consultanță, și la Banca Mondială.

Am efectuat stagii de practică la Organizația Națiunilor Unite în Geneva, la National Endowment for Democracy în Washington și la Institutul Freeman Spogli din California. Ca expert al Băncii, am condus proiecte de dezvoltare în Europa de Est și în România. Am fost în misiuni de lucru în peste 300 de localități din țară și am reușit să mișcăm din loc miliarde de euro în investiții finanțate din fonduri europene și de la buget, mai ales în zona de infrastructură.

Am rămas mereu cu gândul acasă, chiar și departe de țară. În 2009 am pus bazele Ligii Studenților Români din Străinătate (LSRS), care a devenit cea mai mare organizație românească la nivel global. Prin LSRS am sprijinit câteva mii de tineri români să aiba șansa unei educații de top peste hotare. Pe unii dintre ei am reușit să-i convingem să revină acasă. În 2011 am fondat Fundația CAESAR, un institut de cercetare pentru dezvoltarea României. Am adus împreună experți de renume și-am venit cu soluții pentru ceea ce am numit România în 3D: România demnă, dezvoltată, democratică.