Interviu cu Sebastian Burduja despre proiectul de relansare a României - Sebastian Burduja

Interviu cu Sebastian Burduja despre proiectul de relansare a României

Interviu cu Sebastian Burduja despre proiectul de relansare a României

sebÎl cheamă Sebastian Burduja și e unul dintre tinerii de perspectivă ai României, un lider cu studii economice la Harvard care a lucrat la Banca Mondială, specializat în Dezvoltare Regională. Este președintele (PACT) Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor – un partid din noua-generație care vrea să schimbe din temelii modul în care se face politică în România.

Tianu Burduja a acordat un inteviu pentru “Ziar de Bistrița” și a prezentat viziunea sa de salvare URGENTĂ a României, prin promovarea oamenilor de valoare în funcțiile-cheie.

Reporter: Unde ar fi marile probleme ale României la acest moment?

Burduja:  – Discutăm de două mari probleme în România: corupție și incompetență!

Reporter: – Cum veți rezolva aceste mari probleme?

Burduja: – Ne trebuie oameni potriviți la locul potrivit… adică oameni cu pixul în mână în  poziții decizionale. Să fie integri și să se priceapă la ceea ce fac. România suferă la nivelul corupției și la dezvoltare economică. NU putem vorbi de o țară cu școli și spitale moderne, dacă NU vorbim de o țară dezvoltată economic.

Reporter:  – Să presupunem că veți lua puterea. Pe ce axe veți marșa?

Burduja:  – Trebuie dinamizat mediul privat românesc: I.M.M – urile, firmele cu capital românesc. Crearea unui fond al antreprenorilor români cu alocare financiară pe criterii obiective, așa cum se alocă multe din fondurile europene.

Reporter: –  Care este target-ul P.A.C.T la următoarele alegeri?

Burduja:  – Credem că putem intra în Parament cu 10 oameni, cam ăsta va fi pragul!

– Reporter: Cum veți aborda parlamentarele?

Burduja: Căutăm o soluție să spargem gheața! Să arătăm că în România se poate și cu altfel de oameni în politică. Poate cel mai potrivit scenariu e cel al unor candidaturi independente susținute de PACT la nivelul câtorva județe din țară. Ne vom axa pe câteva județe și probabil pe Diaspora.

Reporter: – Pentru situația României, credeți că e de vină clasa politică, electoratul?

Burduja:  –  E de vină clasa politică! Cei care au avut puterea în mână, resursele și puteau face bine. Dar NU au făcut-o și au ales să facă bine doar pentru familiile lor.

Articol publicat pe site-ul Ziar de Bistriţa.

Continuare articol: Interviu cu Sebastian Burduja

Fii primul care comentează

Vă rugăm să vă verificaţi email-ul pentru a vă activa contul.