Jurnalul.ro: Drumul spre Banca Mondială trece pe la Stanford şi Harvard - Sebastian 'Tianu' Burduja

Jurnalul.ro: Drumul spre Banca Mondială trece pe la Stanford şi Harvard

Jurnalul.ro: Drumul spre Banca Mondială trece pe la Stanford şi Harvard

t

Licenţiat al Stanford University, în Politici Comparate. Master la Harvard Business School, în Administrarea Afacerilor şi la Harvard Kennedy School, în Politici Publice. Sebastian Burduja are 27 de ani. Ambiţiile lui transcend reuşitele academice pe care şi le-a trecut deja în CV, la o vârstă la care alţii încă îşi mai caută drumul.

În America, Sebastian a deprins o dorinţă imensă de a schimba lumea şi de a face ceva concret pentru propria lui ţară, chiar şi de la mii de kilometri distanţă. Ca preşedinte şi cofondator al Ligii Studenţilor Români din Străinătate, a sprijinit, alături de colegii lui, mii de tineri români, care au ajuns să studieze în şcolile devaloare ale lumii. Pe câţiva i-a redirecţionat înapoi acasă. Acolo unde el însuşi promite să revină într-o zi. 

Celui care i s-a dat mult, i se va cere mult. Este crezul lui Sebastian Burduja. Un tânăr-exemplu nu doar prin reuşitele academice, dar şi printr-o seninătatea atât de străină multora dintre noi. La fel, prin naturaleţea discursului şi printr-un optimism pe care şi l-a cultivat în toţi anii frumoşi petrecuţi în mediul academic de elită al Americii. Sebastian este un tânăr de 27 de ani care spune că a primit de la viaţă câteva şanse unice, atunci când îi reamintesc cât de departe a ajuns. „Șanse care vin cu răspunderea de a-mi pune experienţa, cunoştinţele şi abilităţile mele în slujba celor care ar putea beneficia de pe urma sprijinului pe care îl pot oferi, după puterile mele.” 

Astăzi, tânărul din România este consultant în dezvoltare economică şi politici publice la Banca Mondială, cu sediul la Washington DC. În urmă cu niciun an, atras fiind de domeniul dezvoltării internaţionale, intra în legătură cu Divizia de Dezvoltare Socială a Băncii Mondiale, „printr-o fericită coincidenţă”. Marcel Ionescu-Heroiu, „unul dintre cei mai buni experţi români în domeniul dezvoltării urbane”, după cum aflăm de la Sebastian, a revăzut câteva analize făcute de tânărul nostru, la Universitate şi i-a acordat încrederea şi şansa de a lucra împreună la câteva proiecte de impact în regiunea Europa şi Asia Centrală. „Voi fi recunoscător pentru această oportunitate unică şi sper, la rândul meu, să am cândva şansa de a promova tineri români în poziţii de responsabilitate, la acest nivel”, spune actualul angajat al Băncii Mondiale. 

Articol publicat în Jurnalul.ro

Continuarea articolului: Drumul spre Banca Mondială trece pe la Stanford şi Harvard

Fii primul care comentează

Vă rugăm să vă verificaţi email-ul pentru a vă activa contul.