Press One: Opţiunile lui Cioloş - Sebastian Burduja

Press One: Opţiunile lui Cioloş

Press One: Opţiunile lui Cioloş

ciolosPremierul Dacian Cioloș a reușit, în mai puțin de un an, să acumuleze un capital de încredere și respect de care puține personalități politice s-au apropiat în ultimii ani. Această evoluție se datorează atât unor decizii luate la timp, cât mai ales atitudinii sale, lipsei de emfază și reacțiilor de bun simț.

Astfel, dintr-o figură puțin cunoscută, care s-a ținut departe de politica de la București inclusiv în mandatul de comisar european, Cioloș a devenit, în contextul foamei de lideri din România, o posibilitate.

Sebastian Burduja, președintele Platformei Acțiunea Civică a Tinerilor (PACT), consideră că, în condițiile în care marii jucători nu doresc alianțe, orice efort de schimbare profundă a Parlamentului este subminat. Referința lui este clară – tot la Nicușor Dan.

"Noi am făcut toate demersurile imaginabile pentru a ajunge la o formulă comună. Am propus acea Alianță a Egalilor, dar șansele sunt minimale, pentru că Nicușor Dan nu dorește să implice partidul său în această alianță. Ne batem pe același electorat, și el nu este foarte mare.

Participând separat, îl vom fragmenta. Nicușor Dan a refuzat orice alianță, din cauza pragului electoral de 10%, dar a declarat într-un interviu că targetul USR este de 10%. Păi, dacă singur poate să ia atât, împreună am putea lua mai mult", a declarat Burduja pentru PressOne.

În opinia sa, singurul care ar putea coagula toate aceste partide noi sau locale este actualul premier: "Dacian Cioloș are în acest moment o credibilitate foarte mare și ar avea posibilitatea de a reuni toate aceste mișcări politice. Însă el a repetat de mai multe ori că nu va candida la alegerile din toamnă".

Articol publicat pe PressOne.

Continuare articol: Opţiunile lui Cioloş

Fii primul care comentează

Vă rugăm să vă verificaţi email-ul pentru a vă activa contul.