PACT & PNL - Sebastian Burduja

PACT & PNL: împreună pentru o Românie #pebune în primul rând.

PACT & PNL: împreună pentru o Românie #pebune în primul rând.

Pe 31 ianuarie 2016 am lansat PACT: Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor. Am reunit un grup de profesioniști, oameni cu cariere serioase și rezultate concrete. Toți „tineri” în spirit. Adică fără nicio urmă de resemnare în lupta pentru o Românie pe bune. Oameni care nu au făcut politică. Oameni care cred în idei și în proiecte concrete pentru comunitate. Oameni care sacrifică timp și nervi pentru a face ceva pentru alții, în țara lor. Prin acest grup minunat de oameni și prin toți cei care ne susțin, am reușit într-un timp record să înregistrăm PACT la Tribunalul București, am concurat în alegerile locale și am câștigat mandate de consilieri locali în 4 din 10 localități unde ne-am prezentat. Am demonstrat că se poate, inclusiv în România profundă, unde PACT a adunat până la 35% din voturi. Continuăm să luptăm pentru o schimbare de paradigmă: politica pentru cetățeni, nu pentru politicieni. Mai multe despre inițiativele PACT se regăsesc aici, iar programul nostru politic este aici.

Pentru că România se schimbă doar prin implicarea fiecăruia dintre noi, am decis în toamna anului 2016 să candidez la Neamț pentru Camera Deputaților, ca independent susținut de PACT. Într-un județ predominant rural, în care PSD a câștigat alegerile categoric, cu 53,62% din voturi, scorul obținut a fost unul istoric: cel mai bun scor din întreaga țară (aproape 4%) pentru un candidat independent la parlamentare. Cu resurse umane și financiare limitate, alături de Andrei Carabelea (independent pentru Senat), m-am situat pe locul al treilea în preferințele locuitorilor din Piatra Neamț, după PSD și PNL, obținând 10% din voturi. Voturi obținute #pebune, în România profundă, în urma a mii de ore de discuții cu oamenii, pe străzi sau în târguri, alături de voluntari veniți din toată țara și chiar din străinătate: Pitești, Roșiori de Vede, Galați, Bolintin Vale, București, Constanța,Washington, Londra, Chișinău ș.a. Din 2016 și până în 2019, PACT a crescut la firul ierbii, comunitate după comunitate. Am câștigat luptători pentru România #pebune, aprinzând speranțe acolo unde nu erau decât deziluzii, mai ales în „România roșie”.

În primăvara lui 2019, PACT a ales Partidul Național Liberal. Am intrat astfel în cea mai puternică echipă pentru România și în cel mai prestigios proiect politic al României moderne, într-un moment în care țara cere unitate mai mult ca oricând în istoria recentă, dincolo de orice orgolii individuale. Am explicat aici pe larg de ce am ales PNL. În plan personal, a fost o întoarcere la prima dragoste: în liceu, la 16 ani, am mers la sediul PNL Sector 1 și m-am înscris împreună cu un prieten bun în Partidul Național Liberal, partidul Brătienilor și al României Mari. Am muncit în campania pentru europarlamentare alături de colegii mei din PACT, mai ales în București, la Neamț și în diaspora, contribuind la câștigarea alegerilor de către PNL, prima dată când un partid a învins de unul singur PSD (având un scor mai mare decât întreaga coaliție guvernamentală).

Prin integrarea PACT în PNL, am devenit Vicepreședinte PNL la nivel național și Președinte interimar al PNL Sector 1. Un vis împlinit și o răspundere pe măsură, care mă obligă să muncesc alături de întreaga echipă pentru a reda românilor o țară în care să le facă plăcere să trăiască și să-și crească la rândul lor copiii. Greul abia acum începe, iar primul pas este recâștigarea încrederii și speranțelor românilor într-un viitor mai bun și în visul întoarcerii acasă și reîntregirii familiilor noastre.