PSnews: Burduja speră în coagularea dreptei: Altfel, suntem condamnați la decenii de sărăcie! - Sebastian Burduja

PSnews: Burduja speră în coagularea dreptei: Altfel, suntem condamnați la decenii de sărăcie!

PSnews: Burduja speră în coagularea dreptei: Altfel, suntem condamnați la decenii de sărăcie!

tianupsnews1Liderul Partidului Acțiunea Civică a Tinerilor (PACT), Sebastian Burduja, spune că experiența dată de candidatura sa independentă la ultimele alegeri parlamentare,  în județul Neamț, a fost cea mai importantă lecție de viață de până acum.

Sunt bolnav de România!”, mărturisește Burduja, într-un interviu exclusiv PSNews.ro, fără a uita să amintească și faptul că țara în sine a ajuns bolnavă, ca urmare a politicilor neinspirate  duse împotriva populației

Trei luni de pregătire a campaniei electorale l-au adus pe Burduja față în față cu atitudinea ușor mirată a unor nemțeni care nu înțelegeau ce hram poate purta un candidat independent, dar rezultatul, chiar dacă nu a fost în măsură să îl propulseze în Parlament, i-a adus o recunoaștere a eforturilor depuse până și din partea adversarilor.

Eu vă pot spune că în ziua de după alegeri m-a sunat managerul de campanie al unui mare partid din România și mi-a spus că am obținut cel mai important rezultat din țară.

Vă expun argumentele lui. Sunt 7.00 de nemțeni care au votat un candidat independent. Județul Neamț este, probabil, cel mai sărac județ din România. Este județul de unde au plecat cei mai mulți români la muncă în afara țării, 68.000. Este un județ 65% rural. Este un județ în care PSD a rupt și la aceste alegeri. Este un județ în care 1 din 3 oameni întrebau ce e aia candidat independent. Nu mai văzuseră așa ceva”, își amintește președintele PACT.

Modelul politic îmbrățișat de acesta este unul de dreapta, și ca urmare a experienței dobândite în anii petrecuți pe meleaguri americane, iar probleme pe pe partea dreaptă a eșichierului politic nu îi sunt deloc indiferente.

Dreapta este condamnată se se coaguleze. Altfel, suntem condamnați la decenii de sărăcie, ipocrizie și populism și de incompetență, pentru că asta e rețeta PSD. Incapacitatea dreptei de a se coagula a dus, de fapt, la dezastrul care se întâmplă de la alegeri încoace:  ordonanța 13,  PNDL, lipsa investițiilor.

Nu ar trebui să fim în acest dezastru și, desigur, vina aparține dreptei. PSD lăsat singur e bucuros să guverneze liniștit. Singura șansă e dreptei este să se coaguleze, dar să o facă în mod asumat, în baza unor principii”, spune Burduja, care privește cu regret la numărul tot mai redus de voci critice care să condamne lipsa de viziune a actualului guvern.

Două momente importante pentru destinul țării se apropie cu pași rapizi, Centenarul și preluarea președinției Consiliului UE, amintește Sebastian Burduja, care speră ca forțele politice de dreapta să ofere o viziune comună pentru viitorul României până la trecerea acestor repre istorice în destinul european al țării.

Pentru a viziona interviul complet, accesați acest link

Fii primul care comentează

Vă rugăm să vă verificaţi email-ul pentru a vă activa contul.