Roman24: PACT, partidul cu sedii virtuale - Sebastian Burduja

Roman24: PACT, partidul cu sedii virtuale

Roman24: PACT, partidul cu sedii virtuale

burduja.roman24La București, la începutul acestei săptămâni, a avut loc Adunarea Generală a Platformei Acțiunea Civică a Tinerilor, care zilele acestea a împlinit un an de activitate. Sebastian Burduja, președintele PACT a candidat pentru un nou mandat, pe care l-a și obținut, ținând cont de rezultatele bune pe care le-a avut cel mai tânăr partid, la alegerile locale și la cele parlamentare, unde cei doi lideri Sebastian Burduja și Andrei Carabelea au candidat ca și independenți. Sebastian Burduja susține că partidul este format din oameni care vor să schimbe sensul politicii în România, de la una care provoacă astăzi dezgust oamenilor la una în folosul cetatenilor.

Noua formațiune politică utilizează resurse financiare provenite doar din donațile membrilor săi și din cotizații. PACT are organizații în 15 județe ale țării. 

Principalele obiective pentru etapa următoare sunt, fără discuție, dezvoltarea partidului și pregătirea pentru alegerile europarlamentare și prezidențiale. 

Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor are în prezent 250-300 de membri cu adeziuni, dar și sute de simpatizanți. La Neamț filiala are 40-50 de membri. Interesant este faptul că aceasta este singura formațiune politică care are sedii doar în mediul on-line, întâlnirile membrilor săi având loc pe rețelele de socializare, la aceștia acasă sau la câte o cafenea, după cum hotărăsc filialele care au o independență totală.

Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor a reușit ca la Tămășeni să obțină și locuri în Consiliul Local. Pe Regiunea de Nord-Est a fost ales președinte Andrei Carabelea, cel de al doilea lider, care a candidat ca independent la Senat, la alegerile parlamentare de anul trecut, în județul Neamț. De reamintit faptul că Sebastian Burduja este unul din liderii carismatici ai partidului, care a părăsit un post la Banca Mondială pentru a se întoarce în România, unde încearcă să determine o schimbare.

Articol complet pe site-ul Roman24.

Fii primul care comentează

Vă rugăm să vă verificaţi email-ul pentru a vă activa contul.