Românul Financiar: România „pebune”: Sebastian Burduja şi Andrei Carabelea şi-au lansat candidaturile - Sebastian Burduja

Românul Financiar: România „pebune”: Sebastian Burduja şi Andrei Carabelea şi-au lansat candidaturile

Românul Financiar: România „pebune”: Sebastian Burduja şi Andrei Carabelea şi-au lansat candidaturile

tiVineri, 23 septembrie 2016, de la orele 11, la Piatra Neamţ, a avut loc lansarea candidaturilor lui Sebastian Burduja şi Andrei Carabelea pentru Parlamentul României.

La sediul de campanie din B-dul Decebal, Bloc I 1, scara C, parter, ap. 30, Sebastian Burduja, preşedinte PACT şi Andrei Carabelea, secretar general PACT, au explicat de ce au ales să candideze la Neamţ şi de ce PACT a decis susţinerea unor candidaturi independente la alegerile parlamentare.

Deși am fost rugat să candidez la București, răspunsul meu a fost negativ. Vreau să candidez acasă, la Piatra Neamț, iar motivul este cât se poate de simplu: consider că aici este cu adevărat nevoie de mine și aici pot să pun cel mai mult suflet în ceea ce fac, fiind vorba de meleagurile natale. Mă recomandă experiența pe care am acumulat-o de-a lungul timpului și dorința de a realiza ceva pentru orașul din care am plecat”, a declarat Sebastian Burduja.

Întrucât regulile jocului făcute de partidele vechi impun un prag electoral de aproape jumătate de milion de voturi, PACT şi-a asumat o strategie inovatoare prin care va participa la alegerile parlamentare susţinând candidaţi independenţi în mai multe circumscripţii: Bacău, Bucureşti, Constanţa, Neamţ şi Diaspora. De asemenea în județele Giurgiu și Teleorman, PACT va propune liste complete de candidați pentru a evita radierea partidului.

Pe de altă parte, Andrei Carabelea, candidat la funcția de senator, a vorbit despre o Românie curată.

Pentru mine, asta înseamnă România pe bune: o țară curată. Mi-aș dori implementarea unei strategii pentru un mediu curat, antideșeuri, antipoluare, antidefrișare și antibraconaj. O Românie curată presupune și o reformă politică pe bune care include: o reformă electorală care să înlăture orice privilegiu pentru partidele politice, interzicerea migrației politice și schimbarea statutului deputaților și senatorilor. Este nevoie să eliminăm votul secret, care este folosit de foarte multe ori pentru acoperirea unor abuzuri. Un subiect delicat este imunitatea parlamentară. Ea este bună atâta vreme cât nu e folosită pentru mascarea unor fapte de corupție sau de natură penală”, a precizat Andrei Carabelea, secretar general PACT.

Cei doi candidaţi au vorbit şi despre programul România pe bune, lansat de PACT, în care sunt prezentate soluţii concrete pentru dezvoltarea sustenabilă a României.

Sebastian Burduja, candidat la Camera Deputaţilor, este expert în dezvoltare. După ce a absolvit universităţile Stanford şi Harvard din Statele Unite, Sebastian a lucrat 3 ani de zile pe proiecte de dezvoltare în sectorul privat, la o importantă firmă de consultanţă şi la Banca Mondială. Este fondatorul Ligii Studenţilor Români în Străinătate şi al Fundaţiei Caesar. Sebastian s-a întors definitiv în România pentru a contribui la dezvoltarea României pe bune. În prezent este preşedintele Platformei Acţiunea Civică a Tinerilor.

Andrei Carabelea, candidat la Senat, este apărătorul mediului. Andrei a profesat în domeniul privat timp de 8 ani în managementul afacerilor și în implementarea de proiecte cu fonduri nerambursabile. Este fondatorul Asociaţiei Sens Civic, care militează pentru educarea spiritului civic şi protejare a mediului. Fost profesor de franceză, Andrei a ales să-şi dedice timpul construcţiei unei Românii curate.

Articol apărut pe site-ul romanulfinanciar.ro

Continuare articol: aici.

Fii primul care comentează

Vă rugăm să vă verificaţi email-ul pentru a vă activa contul.