Timpul.md: Nu ne va opri nimeni! - Sebastian Burduja

Timpul.md: Nu ne va opri nimeni!

Timpul.md: Nu ne va opri nimeni!

tiÎn condițiile în care din ce în ce mai mulți cetăţeni ai ambelor state doresc Unirea Republicii Moldova cu România, declarația ambasadorului James Pettit putea să aibă efecte politice și strategice incomensurabile.  

Cele mai recente sondaje de opinie efectuate în România indică faptul că 2 din 3 români își doresc ReUnirea. De asemenea, în Republica Moldova există o apetență spre Unificare de aproximativ 28%, iar procentul se dublează atunci când oamenii înțeleg efectele benefice ale acestui act. Unirea României cu Republica Moldova înseamnă reunificarea a două părți ale aceluiași popor, cu respectarea dreptului internațional și bazat pe voința democratică a celor două societăți.

Felicitări tuturor celor care în aceste zile au dat dovadă că știu realitățile istorice precum și drumul comun pe care îl avem de urmat:

Sebastian Burduja, președintele PACT, scrisoare către Barrack Obama:
Poate ideea reunificării României și Republicii Moldova, precum cea dintre Estul și Vestul Germaniei de a da jos acel zid, unii ar spune că nu este realizabilă astăzi. Dar cu siguranță chestiunea unirii ar trebui să fie numai de latitudinea oamenilor din România și din Republica Moldova, ca state libere și suverane, cu dreptul fundamental la auto-determinare. Acestea sunt valori adânci pe care democrația americană le prețuiește de secole și au fost mereu o speranță pentru întreaga lume, în special în timpuri de agitație și întuneric.

Articol publicat pe site-ul Timpul.md

Continuare articol: Nu ne va opri nimeni!

Fii primul care comentează

Vă rugăm să vă verificaţi email-ul pentru a vă activa contul.