viatanemteana.info: PACT şi candidatul visător - Sebastian Burduja

viatanemteana.info: PACT şi candidatul visător

viatanemteana.info: PACT şi candidatul visător

tianuDoi tineri candidaţi pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie s-au lansat, astăzi, la Neamţ, pornind de la un mesaj naţionalist moderat, structurat sub sigla Platforma Acţiunii Civice a Tinerilor (PACT): Sebastian Burduja, candidat pentru Camera Deputaţilor şi Andrei Carabelea, candidat pentru Senat.

Sebastian Burduja vine în alegeri cu un CV format în cea mai mare parte din şcolizare şi experienţă internaţională, cu facultate în Standford şi bursă la Harvard, ajungând până la funcţia de expert la Banca Mondială.

Aşa cum a fost prezentat debutul de pre-campanie,   cei doi tineri, la care se adaugă colegul şef de campanie Ion Constantin Şolga, visează la o Românie la care cei mai în vârstă şi nici măcar foarte în vârstă, au renunţat demult să mai spere: „O ţară fără impostură, un Parlament în care să existe cineva căruia să i se ştie de frică şi să nu mai fure, o Românie a lucrurilor pe bune, a dreptăţii pe bune, a şcolii pe bune” (S. Burduja).

Andrei Carabelea, care conduce Asociaţia Sens Civic la Neamţ, ONG cu activitate destul de vizibilă, dacă ar fi să ne luăm numai după ultimul mare eveniment  în care a scos tone de gunoaie din Lacul Bicaz, s-a orientat spre mediu, domeniu care l-a şi făcut cunoscut: „Pentru mine, asta înseamnă România pe bune: o țară curată. Mi-aș dori implementarea unei strategii pentru un mediu curat, antideșeuri, antipoluare, antidefrișare și antibraconaj. O Românie curată presupune și o reformă politică pe bune”.

În fond, punctele de campanie ţin de bunul simţ care, după jumătate de secol, se pare că tot n-a reuşit să fie legiferat de partidele care s-au tot perindat prin Parlament. Lucru pe care îl ştie şi candidatul de la Camera Deputaţilor, care s-a declarat a fi un visător, dar nu un naiv: „Da, recunosc, sunt un visător. Visător da, dar nu naiv”.

Articol apărut în viatanemteana.info

Continuare articol: aici

Fii primul care comentează

Vă rugăm să vă verificaţi email-ul pentru a vă activa contul.