Ziar Piatra Neamț: Candidații independenți de la Neamț la parlamentare, conferință de presă despre problemele și soluțiile din România - Sebastian Burduja

Ziar Piatra Neamț: Candidații independenți de la Neamț la parlamentare, conferință de presă despre problemele și soluțiile din România

Ziar Piatra Neamț: Candidații independenți de la Neamț la parlamentare, conferință de presă despre problemele și soluțiile din România

conf1Candidații independenți de la Neamț la alegerile parlamentare din 11 decembrie, Sebastian Burduja pentru Camera Deputaților și Andrei Carabelea pentru Senat, au susținut vineri, 14 octombrie, o nouă conferință de presă în care au prezentat stadiul campaniei de strângere de semnături și câteva soluții pentru problemele din administrația românească. La conferința de presă a mai participat și Dragoș Preda, prim-vicepreședinte PACT, inițiator și co-organizator a numeroase proiecte sociale, culturale, educaționale din societatea civilă și din mediul public-privat din Români: Liga Studenților Români din Străinatate, Fundația CAESAR și altele.

În ceea ce privește îmbunătățirea administrației publice Sebastian Burduja a propus câteva soluții.

„Principiile reformei în administrația publică sunt trei. În primul rând vorbim de profesionalism. Trebuie să avem oameni care știu cum să își facă treaba în administrație. De asemenea, trebuie să avem oameni responsabili, care să își asume decizii. Cine răspunde pentru deciziile proaste care afectează comunitatea? Nu în ultimul rând, e principiul eficienței – reducerea cheltuielilor administrative prin asocierea localităților mici: există o administrație publică fragmentată și un deficit financiar major, peste 100 de milioane de euro. A doua soluție e banul public la vedere – aici e vorba de SEAP. 100% din achizițiile din România trebuie să se desfășoare online.”, a declarat Sebastian Burduja.

Andrei Carabelea a ținut să aducă atenției publice votul Senatului din această săptămână legat de metodologia de acordare a titlurilor academice.

Domnii senatori au dat încă o palmă educației la începutul acestei săptămâni, încurajând impostura, scoțând din atribuțiile Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare acordarea titlurilor academice, atribuțiile privind acordarea plagiatului. Este un abuz grosolan din partea Senatului să încuviințeze impostura titlurilor academice. Suntem profund indignați de votul celor 90 de senatori, inclusiv al celor 4 din Neamț. Credem cu tările că această clasă politică trebuie schimbată. Să punem pe locuri eligibile oameni noi în politică, tineri și femei. Ne dorim un parlament pentru cetățeni și pentru aceasta avem nevoie de respectarea a 3 principii: Transparență, Responsabilitate și Eficiență.”, a declarat Andrei Carabelea.

Până în prezent cei doi independenți au strâns 3500 de semnături, având nevoie de 5000 de semnături pentru a se putea înscrie oficial în cursa electorală.

Articol aparut în Ziar Piatra Neamț.

Articol disponibil aici.

Fii primul care comentează

Vă rugăm să vă verificaţi email-ul pentru a vă activa contul.