Ziar Piatra Neamţ: Sebastian Burduja, candidat independent la Camera Deputaților – conferință de presă - Sebastian Burduja

Ziar Piatra Neamţ: Sebastian Burduja, candidat independent la Camera Deputaților – conferință de presă

Ziar Piatra Neamţ: Sebastian Burduja, candidat independent la Camera Deputaților – conferință de presă

neamt4Vineri, 28 octombrie 2016, la sediul din Piatra Neamţ, B-dul Decebal, nr. 1, parter a avut loc o conferinţă de presă susţinută de Sebastian Burduja, candidat independent la Camera Deputaţilor.

Acesta a anuntat ca atat el cat si Andrei Carabelea – candidat independent la Senatul Romaniei au depus, in aceasta saptamana, candidaturile avand in spate sustinerea a 7000 de semnaturi ale nemtenilor, cu mult peste pragul prevazut de lege.

Am reușit să strângem aproape 7000 de semnături, în condițiile în care minimul necesar pentru a intra în competiția electorală este de 4700. Am avut zile în care s-au strâns chiar și o mie de semnături de la oameni iar asta inseamna ca oamenii s-au mobilizat, ca isi doresc altceva iar acest fapt nu poate decat sa ne bucure. Sunt convins ca de aici de la Neamt va pleca scanteia care va aprinde intreaga tara.” a declarat Sebastian Burduja.

Candidatul independent Sebastian Burduja a atras atentia asupra faptului ca judetul Neamt ocupa primul loc pe tara in ceea ce priveste numarul persoanelor plecate la munca in strainatate si a oferit cateva solutii cu privire la modul in care poate fi implicata Diaspora in dezvoltarea Romaniei.

„Peste 69.000 de nemteni sunt plecati la munca in strainate si circa 73.000 au ramas la munca in Romania, astfel incat avem cel mai mare raport dintre plecati si ramasi din tara: 93%. Rezulta ca 6235 de copii din acest judet au cel putin unul dintre parinti plecati la munca in strainatate. De aici si situatiile sociale dificile, rezultatele la scoala, asa cum stiti sunt situatii foarte grele. Ce facem? In primul rand trebuie sa gasim modalitati de a sprijini intoarcerea acasa. Si nu doar in mediul urban ci si in mediul rural.

Noi am propus inca din 2011 o strategie la cheie numita „Smart Diaspora” de a atrage tinerii in Romania. Sunt diverse masuri pe care le propunem: promovarea oportunitatilor profesionale in strainatate, un site care sa explice procesul de repatriere, echivalarea diplomelor etc. Apoi mai propunem acordarea a 2 lei de la statul roman pentru fiecare leu repatriat astfel incat in momentul in care iti deschizi o afacere in Romania sa poti beneficia de aceasta schema de sprijin.

A doua masura importanta vizeaza atragerea cercetatorilor romani inapoi in tara, deoarece si la acest capitol suntem sub media europeana, avem de 3 ori mai putini. Nu in ultimul rand trebuie sa atragem investitori americani si sa organizam schimburi academice in baza Parteneriatului Strategic cu USA. Noi sustinem infiintarea unor birouri de investitii romanesti in strainatate. Si ma refer aici la orase precum NewYork, Singapore, Beijing. Avem nevoie de o recrutare foarte riguroasa a specialistilor pe care-i trimitem acolo.”, a mai declarat Sebastian Burduja.

Articol apărut pe site-ul Ziar Piatra Neamţ.

Fii primul care comentează

Vă rugăm să vă verificaţi email-ul pentru a vă activa contul.