Ziar Piatra Neamţ: Sebastian Burduja, lansare de carte - Sebastian Burduja

Ziar Piatra Neamţ: Sebastian Burduja, lansare de carte

Ziar Piatra Neamţ: Sebastian Burduja, lansare de carte

Joi, 17 noiembrie, la PUB Km0 a avut loc lansarea volumului “Între speranță și deziluzie” de Sebastian Burduja. Alături de autor au fost  familia, prieteni, dar și numeroși susținători, amintim că Sebastian Burduja candidează la funcția de deputat în județul Neamț ca independent.

carteVolumul “Între speranță și deziluzie” a apărut la editura Curtea Veche și cuprinde între paginile sale vocea unei întregi generații de tineri care își doresc schimbarea în bine a unei țări în care oamenii sunt prinși între speranța unui viitor mai bun și deziluzia prezentului.

Volumul, dar și autorul au beneficiat de o prezentare făcută de Viorel Cosma (jurnalist) și Ion Strătilă (preşedintele Rifil Săvineşti).

Aparitia cărtii și tematica sa constituie o aparitie cu totul particulară în domeniul respectiv. As vrea să remarc câteva elemente de prezentare a problematicii abordate în timp si în domenii ce constituie chintesența tematicii cărții: democrație și anticorupție în România postcomunistă. Sunt cu totul particulare elementele din primele pagini, care obligă gustul cititorului de a nu renunța la nici una din ideile si punctele de vedere ale autorului. Aș mai adauga aplecarea autorului asupra diverselor exemple amintite si consemnate, luate din istoria marilor gânditori ai României începând din sec. XIX și până în prezent. În sfarsit, apreciez modalitățile de utilizare în tot cuprinsul cărții a bagajului formidabil de date prezentate prin documentele statistice realizate în mare parte, prin mijloace proprii.” a declarat Ion Stratilă-presedinte RIFIL.

Pentru Sebastian Burduja, volumul „Între speranță si deziluzie” reprezintă încununarea muncii a 10 ani de cercetare, a unui efort susținut si a dorintei de a aduce o nouă perspectivă în ceea ce priveste legătura dintre democratie și anticorupție.
„Cred că e prima lucrare care face o analiză calitativă a fenomenului corupției în România. E vorba de 62 de interviuri, pe care le-am derulat între anii 2007-2011 și care sunt de la actori din mediul privat, din instituții europene, procurori și vă invit să regăsiți câteva lucruri inedite despre cum percep ei evoluția corupției în România și cum poate fi combătut acest fenomen. Din câte stiu e singura lucrare care și-a pus problema daca a scazut coruptia in Romania, care a fost rolul UE si al celorlati parteneri externi sau dacă e meritul nostru? Vă las să descoperiți răspunsul în carte. Corupția duce la o lipsa de legitimitate a unui sistem democratic. O democrație este atat de puternica pe cat cetatenii ei. Dacă aceștia nu mai cred într-un sistem democratic atunci trecerea către o dictatură sau către o autocrație e foarte aproape. Ce facem? Oricât ne-am baza pe alte capitale, oricat s-ar implica, în ultima instanță România va fi o democrație adevarată numai prin noi înșine. Asta înseamnă că cei care ne conduc, încet-incet trebuie să fie schimbați de fiecare dintre noi, de către dvs. Fiecare dintre noi ne implicăm așa cum putem însă mesajul cărții este acesta: nu putem avea o democratie puternică, o Românie democratică demnă, dezvoltată până când nu vom avea lideri adevărați în poziții de decizie.” a menționat Sebastian Burduja.
Evenimentul a inclus, de asemenea, și o sesiune de autografe.

Articol apărut pe site-ul Ziar Piatra Neamţ.

Fii primul care comentează

Vă rugăm să vă verificaţi email-ul pentru a vă activa contul.